“Innovación y emprendimiento para la dinamización turística del territorio”

wineandtweetsAquest és el nom de la V Jornada ConecturCV que va ser organitzada ahir per INVATUR (Institut Valencia de tecnologies turístiques), wineandtwits i la mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida. Aquesta jornada en concret es va celebrar a la bodega de Los Frailes a Fontanars dels Alforins i la temàtica de les ponències venia sobretot a parlar de l’existència de nombrosos projectes empresarials innovadors i compromesos que aposten per la potenciació turística des de la base dels atractius i sinèrgies amb el territori.

Entre els ponents d’aquesta jornada vam trobar xicotets empresaris i emprenedors que ens contaren la seua experiència en negocis i projectes relacionats amb el turisme cultural, excursionista i enfocat a productes gastronòmics de la terra, amb el turisme de qualitat. A priori pareix un tema molt a veure amb les possibilitats de Fontanars i el potencial del nostre poble i voltants d’explotar els recursos paisatgístics, gastronòmics i enològics que tenim. Aquests projectes són exemple de les alternatives per a emprendre i dinamitzar una destinació turística com és l’interior de València i Alacant.

wineandtweets2L’esdeveniment va començar a les 10:15 del matí aproximadament i els encarregats de donar la benvinguda a l’acte van ser el Sr. Vicente Ribera Lladosa, alcalde de Fontanars dels Alforins, i Sr. Juan Antonio Puchades, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i alcalde de Beniganim, també van acudir i participar l’alcalde de la Font de la Figuera i el director de l’Invat.tur. Una volta presentat l’acte varen parlar els següents ponents:

Jordi Martínez, president de AHVAL (Hostelers de la Vall) i propietari de restaurants a Ontinyent va parlar sobre noves tecnologies i procediments aplicats a l’hosteleria, va donar pautes i consells sobre gestió hostelera i de negoci i també va mostrar algunes de les eines tecnològiques que tenim a l’abast per facilitar aquesta tasca.

Seguit per Robert Penadés Mayor de Cool Food València ens va presentar el projecte: turisme d’immersió cultural, i va comentar els beneficis de l’associacionisme i de les xarxes i unions entre negocis de turisme per a la dinamització de destinacions turístiques, en aquesta cas de la Vall d’Albaida i la Costera. Després Alicia Puig de La Saria va parlar sobre turisme experiencial i gastronòmic.

wineandtweets7

I per últim Gerson Beltrán responsable del Club de Producte Arroceando: emprenent gra a gra, ens va adelitar amb una xerrada sobre la idea de turisme al voltant d’un producte culinari i cultural com és l’arròs. També va mostrar les millor maneres de dinamització difusió i captació de turistes i clients a través de noves tecnologies com la web i les xarxes social a més de per col•laboració amb productors i oficines de turisme públiques.

Feta la crònica d’aquest interessant acte, comentar l’absència de difusió per part de Mancomunitat i Ajuntament de Fontanars dels Alforins als seus veïns, degut a aquest fet s’explica la absència de bodeguers (sols l’amfitriona, Los Frailes), gent amb negocis i emprenedors locals a aquestes jornades. Una llàstima per l’ocasió perduda de poder veure aquestos exemples de models de negoci turístic que tenen èxit i de no haver escoltat totes les seves experiències i consells. Així com de la possibilitat de fer nous nexes i crear una xarxa de contactes per a col•laboració i assessorament empresarial.

 Sergi Soler

Arxivat en: Economia i Ocupació

Comentaris

  1. Xus diu:

    Excel.lent crònica Sergi. Una pena la falta d’aprofitament i de difusió, però amb el recolzament del Grup de Compromís per Fontantars açò ja no passarà. Ànim per als emprendedors i per fer aprofitar les possibilitats de la nostra terra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *